Günümüzde ağız ve diş sağlığında da kişilerin estetik kaygılarını olabildiğince azaltmak için yeni yöntemler geliştirilmektedir. Bunlardan en fazla tercih edilen yöntem olan diş beyazlatma nedir aynı zamanda en fazla merak edilen diş estetiği uygulamasıdır.

Diş Beyazlatma Tedavisi

Farklı nedenlerle rengi koyulaşmış dişlerin rengini açma işlemine diş beyazlatma adı verilir. İşlem sonunda dişlerdeki beyazlama oranı, işlem öncesi dişlerin tonuna bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir. Beyazlatma tedavisi diş ve diş eti problemi olmayan genç ve yetişkin kişilerde güvenle uygulanabilir. Dişlerinde aşınma, çürük gibi problemler ve diş etinde rahatsızlık olan kişiler gerekli tedavinin ardından diş beyazlatma tedavisine alınabilir. Aksi halde ağız içerisinde problemli bölgelerde hassasiyet daha artabilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatma tedavisi evde veya klinikte sürdürülebilen 2 farklı teknik ile uygulanabilir.
Evde sürdürülen tedavide hastaya özel yapılan silikon kalıpların içerisine beyazlatma jeli yerleştirilir ve hastaya diş tonuna göre, 1 veya 2 hafta günde minimum 1-2 saat takması önerilir. Klinikte yapılan beyazlatmada, diş hekimi tarafından diş üzerine beyazlatıcı jel ve LED ışık uygulanır. Hafif ve orta derecedeki renk koyulaşmalar, bu şekilde 1 saatlik 2 seans ile beyazlatılabilir. Koyulaşma çok yoğunsa buna ek olarak ev tipi beyazlatma yöntemi önerilir.

Dişlerin Beyaz Kalma Süresi

Dişlerde tekrar sararma riski bulunsa bile her zaman eski halinden daha beyaz görünecektir. Ancak çay, sigara ve kahve tüketimine ve ağız hijyenine dikkat etmek gereklidir. Renk koyulaşmasının derecesine göre yılda 1 veya 2 kez beyazlatma için pekiştirme tedavisi gerekebilir.

TOP