Diş eksikliği, Diş kayıpları ve Estetik Diş sorunlarında İmplant, zirkonyum, protez en iyi çözümlerdir ve bu çözümler için Mahmutlar Dentist Batway gelişmiş teknolojiyle donatılmış dişçiliğinde hizmet vermektedir. Yekta, Kurt Safir, Cebeci, Konak gibi büyük firmaların olduğu Mahmutlar’da Mahmutlar Dentist Diş hekimi diş kliniğinde gülüş estetiği, zirkonyum, implant, daminate, porselen kaplamalar, protez başarıyla uygulanmaktadır. Sağlığımız ve estetiğimiz için gülümsemek önemlidir ve Mahmutlar diş hekimi betenay diş kliniğimiz sizlerin en güzel gülümsemeye sahip olmanız için Emax, Zirconium, Implant ve Denture uygulamaları il yanınızdadır.
Her şeyin en iyisine layık olan hallerimiz Mahmutlar Dentist Batway Smile Dizayn, Smile Estetics, All on four Full mouth, Upper and Lower six Implants Zirconium, E max Laminete ile en iyi ve kaliteli tedavileri uygulanmaktadır. Sağlığınız çok değerlidir ve bu bizlere bir hediyedir sizler için special tedaviler uyguluyoruz, Sperialist Dentist, Zahnarzt Mahmutlar Baturay 36 Thre Er Sahrung, 36 years of experience, elit, vikingen teeths, tamlege, tabib’asnan, zub, vita, straumann, Astra, Nobel dental clinic Baturay everytime, Elite.
Diş etleri geri döndüğünde, genellikle kızarıklık ile başlayan ve diş eti kanaması ve / veya diş etlerinin hafif şişmesi eşliğinde uzun süreli iltihaplanma süreci devam etmektedir. Bu ilk sinyaller iltihaplanma için dikkate alınmazsa ve dişçiye danışılmazsa, zamanla diş eti iyileşmesi oluşabilir.
Bu semptom ortaya çıkarsa, tedavi edilmesi başlangıçta kolay olan diş eti iltihabı zaten ilerlemiş olur, bu nedenle tam bir terapi gereklidir: Çoğu durumda diş eti hastalığı, periodontiti gösterir .
Sakız düşüşü nedir?
eşzamanlı tarafından çünkü diş etlerini dönersek, başta birçok hasta için estetik bir sorundur maruz diş boyunlarının optik daha uzun dişlerini görmek için. Buna ek olarak, diş eti hastalığı acı verici ama sıcak ve soğuk, tatlı ve ekşi yiyecek ve içecekler bazen aşırı hassas dişler için.
Diş eti düşüşünün nedenleri
Temel olarak, diş eti hastalıkları için olası nedenler vardır, en yaygın tedavi edilmemiş jinjivit olduğu periodontitis uzatıldı ve sıkı diş tedavi edilmesi gerekir.
Ayrıca, diabetes mellitus, lösemi ve gingivitis denilen hormonal nedenler gibi hastalıklar da dişeti belirtisi ile beraberinde diş eti belirtisini azaltabilir. Sigara ve C vitamini eksikliği, bazı ilaçların yanı sıra diş etlerinde azalma için risk faktörüdür. Ve sonuncusu fakat en az değil, diş eti düşüşü için bir eğilim de kalıtsal olabilir.
Öte yandan çocuklarda daimi dişlerin kırılması diş etlerinin dikkat çekmesinin yanı sıra diş eti dişlerinin düşmesine neden olabilir. Sonuncusu genellikle çenedeki boşluk olmamasından dolayı cerrahi olarak çıkarılmalıdır.
Dişeti düşüşünün nedenleri: Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı
Diş eti düşüşüne yol açabilecek olan sürecin başında genellikle diş eti iltihabı denilen bir diş eti iltihabıdır. Ağız boşluğundaki yetersiz ağız ve diş hijyeni nedeniyle kolonileşen ve çoğalan bakterilerden kaynaklanır.
Mikroplar yayıldığında, diş eti hastalığı gelişir – bu ülkedeki nüfusun çoğunu etkileyen bir hastalık. Genellikle böyle bir diş eti iltihabı, diş yardımı olmadan kolayca gözden kaçabilen semptomlar nedeniyle tanınmaz.
Bununla birlikte, bazı sinyaller diş eti iltihabını gösterir ve göz ardı edilmemesi gerekir.
Dişeti iltihabının en sık görülen belirtileri:
- kızartılmış diş etleri
- şiş diş etleri
- diş eti kanaması
- ağız kokusu
Bir diş eti iltihabı zamanla tedavi edilmezse diş etlerinden daha derin diş katmanlarına ve en sonunda çene kemiğine geçebilir. Bu aşamada, diş hekimliği, diş eti iltihabının aksine, tüketilmesi gereken bir periodontitis’ten bahsetmektedir.
Periodontitis, bağ dokusu, diş eti ve çene kemiğinden oluşan diş yatağının iltihabıdır. Dişi çene kemiğine bağlama işlevi vardır. Periodontal bir hastalık sırasında, zararlı bakterilerin biriktiği ve çoğaldığı diş eti cepleri oluşur. Çene kemiğinin kademeli olarak bozulmasıyla, periodontal cepler de derinleşir – bu da bakterilerin kemiğe saldırdığı bir süreçtir.
Tıbbi tedavi yoksa, bir sonraki aşama etkilenen dişlerin kaybıdır.
Periodontal hastalığın en sık görülen semptomları:
- açık diş boyunları (dişler görsel olarak daha uzun görünür)
- hassas dişler: acı, sıcak, soğuk, tatlı, ekşi
- plaka
- ağız kokusu
- diş eti kanaması
- Salgı periodontal ceplerden sızabilir
- Maruz kalan diş boyunlarından dolayı gevşetilen dişler
Her dişeti azalması vakası periodontal hastalığa işaret etmese de, genel olarak her diş eti hastalığı vakasının en kısa sürede dişhekimi tarafından incelenmesi gerekir. Sadece mümkün olan en erken tanı ile olası komplikasyonlar ortaya çıkabilir ve bu nedenle tüm organizma için sonuçlar önlenebilir.
Dişeti düşüşünün nedenleri: Ağız hijyeni eksikliği
Dişeti resesyonunun en yaygın nedeni, plak oluşumunu destekleyen yetersiz diş hijyenidir . Bu bakteriyel tortular, dişlerin üzerinde ve arasında, asit oluşturucu bakterilerin, yerleşim ve üreme için mükemmel bir üreme alanı bulduğu bir biyofilm oluşturur.
Plak zamanla sertleştikçe, tartar yükselir ve pürüzlü yüzeyi bakteri birikimini teşvik eder ve kendi kendine giderilemez.
Yeterince iyi yapılmayan diş hijyeni metabolik olmadığından ve parçalanma süreçlerini desteklediğinden ve bakteri salgılandığından, iltihaplı süreçlere yol açabilir, bu nedenle günlük fırçalama dişlerinin yanı sıra diş fırçalama dişlerinin diş arası alanlarını mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekir. Diş ipi ve diş arası fırçalarının günde en az bir kez kullanılması önerilir – dişeti retraksiyonunu önlemek ve iltihaplanma durumunda, onu durdurmak için.
Dişeti düşüşü tedavisi
Diş eti durgunluğuna yol açan iltihaplanma sürecinin ne kadar ilerlemiş olduğuna bağlı olarak, özel bir diş tedavisi uygulanır. Diş eti kanaması, diş eti ağrısı veya diş eti kaybı gibi belirtiler fark ederseniz , en kısa zamanda ağzınızı iyice incelemek önemlidir.
Dişeti iltihabı, yani diş eti iltihabı varsa, belirtiler genellikle sadece birkaç adımda giderilebilir, iltihap tamamen tedavi edilebilir. Aksine, periodontitis durumunda, etkilenen dişleri korumak ve diş kaybını riske atmamak için bazen karmaşık bir tedavi uygulanmalıdır.
Muayene ayrıca olası diş gevşemesini de tanımlar ve periodontal hastalıkların bir sonucu olarak oluşabilecek periodontal ceplerin derinliğini ölçer. Bununla birlikte, çoğu durumda, dişleri ve zararlı birikintilerin interdental alanlarını iyice çıkarmak için profesyonel bir diş temizliği yapmak zamanla anlamlıdır.
Diş eti hastalığına işaret edebilecek diş eti düşüşü gibi belirtileri ne kadar erken muayene ederseniz ve tedavi ederseniz, altta yatan iltihaplanma tedavisinin kesinliği ve sonuçta ortaya çıkan hasar riskleri azalır.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri
Sakız durgunluğunu destekleyen birçok faktör vardır ve bilinmeye değer – çünkü en az değil, sakız durgunluğu gibi semptomlarla ilgili koşullara sadık kalarak çok iyi bir iş çıkartabilirsiniz.
Diş eti düşüşü risk faktörleri: Yetersiz ağız hijyeni
Yetersiz ve / veya uygun olmayan ağız hijyen teknikleri, ağız boşluğu, diş ve diş etlerinin kirlenmesini sağlar. Bakteriler plak oluşumundan dolayı çoğalarak kendilerini dişler arasındaki ve üstündeki astarlara tutturduklarında, iltihaplanma işlemleri zamanla diş eti durgunluğuna neden olabilir.
Sakız durgunluğundan kaçının: Teknoloji fark yaratır
Kötü hijyene ek olarak, yanlış oral hijyen uzun süreli sakız durgunluğuna yol açabilir: ya diş etleri sert bir diş fırçasıyla yanlış bir fırçalama tekniğiyle tahriş edilirse ve fırçalama sırasında çok fazla baskı yaparsa; veya örneğin gece dişlerinde taşlama olduğu gibi, dişlerde aşırı bir yük varsa. Çok sıkı oturan yan bantlar veya dudak bandı bile tetikleyici olabilir.
Bununla birlikte, sakız hastalığının en yaygın nedeni, yetersiz hijyen ile bir araya geldiğinde, zararlı bakterilerin yetersiz şekilde uzaklaştırılmasıdır; bu, sonuçta, dişeti iltihabını desteklemektedir ve tedavi edilmezse, diş etlerinin azalmasına neden olmaktadır.
Dişleri nazik dairesel hareketlerle fırçalamak ve florlanmış bir diş macunu kullanmak için günde en az iki kez kuvvetli basınç uygulanmamış bir diş fırçası kullanılması önerilir. Asit üreten bakterilerin çoğalmaması için, zararlı plakların çıkarılması, dişeti hijyeninin anahtarıdır; bu da, dişeti çürümesinin genel riskine karşı sizi çok fazla rahatsız etmektedir.
İnterdental boşlukları unutma
Ek olarak, diş ipi ve diş arası fırçaları günde en az bir kere diş arası alanları için kullanın. Bu noktalarda, mikroplar fark edilmeden gidebilir ve çoğalabilir. Dilini de unutmamalısınız, çünkü yüzeyinde bakterilerin de birikmesi, yayılmasının önlenmesi gerekir. Özel bir dil kazıyıcı ile bu mikropları günlük fazla çaba harcamadan çıkarabilirsiniz.
Diş eti düşüşünü önleme: bu şekilde doğru şekilde temizlersiniz
Dişlerin ve diş etlerinin hastalıkları, yanlış fırçalama ile tetiklenmez. Bunun nedeni diş fırçası olabilir: Diş fırçanızın kıllarının çok sert olmadığından emin olun. Yanlış fırçalanan herkes diş etlerini aşağı yukarı hareket ettirerek diş etlerini dik olarak itebilir.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: sigara içmek
Sigaradan çıkan duman diş etlerinin perfüzyonunu azalttığı için, sigara içenlerin diş eti problemleri genellikle geç fark edilir veya hiç fark edilmez. Düşük kan akışından dolayı, zaten diş eti iltihabı olmasına rağmen, diş eti kanaması gibi semptomlar yoktur.
Sigara dumanı ayrıca genel savunmanın zayıflamasına da katkıda bulunur. Sonuç olarak, ağızdaki zararlı bakteriler daha kolay ve daha şiddetli çarpabilir, bu da zamanla diş etlerine zarar verir ve yavaşça azalır.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: diabetes mellitus
Şeker hastaları, birçok nedenden dolayı kan şekeri seviyelerini ayarlarken dikkatli olmalıdırlar. Dengesiz kan şekeri seviyesinin bir sonucu olarak bağışıklık sisteminin genel bir bozulması varsa, diş eti durgunluğu gibi semptomlar da eşlik edebilir.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: enfeksiyon
Gingivitis ve periodontitis gibi gingivitis bakteriyel enfeksiyonlardır. Bunlar doğası gereği aktarılabilir niteliktedir, bu nedenle ortaklar arasında olduğu gibi bulaşma bulaşmaz.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: Hamilelikte bulaşma
Hamileliğin başlangıcı ile ilişkili hormonal dalgalanmalar oral mukozayı da etkileyebildiği için, bu süre zarfında zararlı bakteriler de çoğalarak mukozaya normalden daha kolay nüfuz edebilmektedir.
Eğer mikroplar, diş fırçasıyla kolayca çıkarılamadıkları diş katmanlarının derinliklerine girerse, gebelikte diş eti iltihabı olarak da adlandırılan bir tür diş eti çekilmesi olabilir. Genellikle hamileliğin ilk birkaç ayında görülür ve anne karnındaki çocuğa genetik bulaş ile sonuçlanabilir.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: ağızdan solunum
Ağızdan sürekli nefes alan, ağızdaki mukoza zarlarının kurumasını ve zararlı bakterilerin yerleşmesine ve ilerlemesine neden olabilir. Modern tıp, ağız soluma gibi sözlü atriyal plaklar gibi alışkanlıklar için bu tür solunumu kalıcı olarak giderilebilecek etkili çözümler sunar.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: diş taşlama
Diş taşlaması sıkıntısı çeken, dişlerin genel olarak yanlış konumlandırılması veya temporomandibular eklemin hatalı çalışması, diş etlerinde eşlik eden bir azalmaya neden olabilir.
Genellikle dişlerin taşlanması gece olur. Devam eden strese tepki olarak kabul edilir ve bu da dişlerin kalıcı olarak aşırı yüklenmesine yardımcı olur. Bu arıza aynı zamanda diş etlerine daha düşük kan akışıyla sonuçlandığından, bunun bir sonucu da diş eti durgunluğu olabilir.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: Zayıf bağışıklık sistemi
Bağışıklık sistemi zayıfladığında, tüm vücut fonksiyonlarını etkileyebilir ve dişlerin ve diş etlerinin durumunu olumsuz yönde etkileyebilir. Metabolik bozukluklar, diabetes mellitus gibi kronik hastalıklar ve AIDS gibi ciddi hastalıklar ya da diğer bağışıklık hastalıkları bunun en uç örnekleridir.
Ancak dış faktörler de vücudun savunmasının gücünde rol oynar. Bu, zayıflamış bir bağışıklık sistemi için en önemli risk faktörlerinden biri olarak kabul edilen sigara içmeyi de içerir. Buna göre, sigara içenler ayrıca diş eti hastalığı gibi semptomlarla ilişkili periodontitis gibi iltihaplanmalara karşı özellikle hassastırlar.
Diş eti düşüşü için risk faktörleri: Genetik yatkınlık
Dişeti iltihabı ve diş eti hastalığı gibi ilgili semptomlar da genetik olabilir. İleri aşamada bunun kalp hastalığı veya diabetes mellitus gibi diş eti problemlerinden önce gelebilecek genel hastalıkların gelişiminde etkisi olabilir.